سایت منطقه ویژه اقتصادی جهرم در جاده شیراز - جهرم و در فاصله حدود 30 کیلومتر از شهرستان جهرم واقع شده است. مطالعات جامع این منطقه ویژه در سال 1391 آغاز و با هدف گسترش صنعتی و افزایش اشتغال در منطقه مذکور ادامه یافت.
طراحی منطقه ویژه جهرم در دو فاز به انجام رسیده است که فاز اول آن حدود 73 هکتار و فاز دوم آن حدود 266 هکتار و در کل حدود 339 هکتار وسعت دارد.
سایت مورد نظر در جاده شیراز به جهرم و در فاصله حدودا 30 کیلومتر از شهر جهرم و در مجاورت پتروشیمی جهرم واقع شده است که دارای عرض جغرافیایی 28 درجه و 75 دقیقه و 93 ثانیه شمالی و طول جغرافیایی 53 درجه و 45 دقیقه و 98 ثانیه شرقی می باشد
مراحل توسعه آتی مجموعه شامل دو فاز پیش بینی گردیده است فاز اول با مساحت 73 هکتار و مساحت فاز دوم با مساحت 266 هکتار میباشند.
تقسیم کاربری های مختلف در این دو زون به نحوی صورت گرفته است که کاربری های گوناگون در هر دو فاز وجود داشته باشد کاربری غالب در فاز یک زون انبارها , و در فاز دوم زون صنعتی می باشد .
اهداف ایجاد منطقه
توسعه صادرات و ایجاد تحرک در صنعت و تجارت
حضور در بازارهای جهانی و تولید و صادرات کالا
رشد و توسعه اقتصادی استان و بهره گیری از تواناییهای بالقوه استان فارس
تشویق سرمایه گذاران داخلی و خارجی برای ورود به عرصه تولید
اقدام عملی در جهت ایجاد اشتغال و کاهش نرخ بیکاری در استان
جذب سرمایه های داخلی و خارجی استفاده از حجم عظیم نقدینگی موجود در استان فارس
جذب دانش و انتقال فناوری از طریق همکاری علمی و صنعتی با شرکت های بین المللی
حمایت از صنایع و صنعتگران داخلی و ایجاد تسهیلات برای آنها
مزایای سرمایه گذاری در منطقه
بهرهمندی از 13 سال تخفیف مالیاتی
قوانین مرتبط با اشتغال افراد با بهرهمندی از قوانین کار مناطق ویژه
معافیتهای گمرکی قابل اعتماد در منطقه
تضمین خروج اصل و فرع سرمایه گذاری خارجی طبق قوانین مصوب
تسریع در امر واردات به منطقه و صادرات از آن به دلیل حذف بسیاری از تشریفات گمرکی
معافیت از مالیات بر ارزش افزوده برای هر گونه مبادلات تجاری بین شرکتهای مستقر در منطقه
ویژهگیهای منطقه
دسترسی به فرودگاه شیراز
دسترسی به فرودگاه جهرم
دسترسی به خط راهآهن سراسری
دسترسی به بنادر خلیج فارس
قرارگیری در مسیر جادهای شیراز به بندرعباس
همجواری با قطب کشاورزی، معدنی و صنعتی و شیلات
اقدامات اجرایی
حصار کشی
احداث خیابانها
احداث ساختمانها
ایجاد تاسیسات زیربنایی
ایجاد فضای سبز
معرفی پروژه با دید کلان و استراتژیک
مناطق ویژه اقتصادی با هدف ایجاد رونق اقتصادی در مناطق مستعد و کمتر توسعه یافته با استفاده از مشوقهای ویژه اقتصادی و سرمایهگذاری ایجاد میشوند. استان فارس و خصوصا ناحیه جنوب شرقی استان که شهرستان جهرم در آن واقع است نیز با وجود ظرفیتهای بینظیر اقتصادی، فرصتهای لازم را برای ایفای نقش اقتصادی خود در اقتصاد ملی و منطقهای به دست نیاورده است. منطقه ویژه اقتصادی، در حقیقت نمود و فضای عینی است که با رویکرد حمایتی به سمت ارتقاء فعالیتهای اقتصادی در منطقه مستعد شهرستان جهرم آماده است. این نگاه که جهرم میتواند نقش کلان و موثر در اقتصاد ملی ایران داشته باشد، نگاهی است که مدتها در منطقه جنوب شرقی استان فارس وجود داشته اما به واسطه فقدانهای زیرساختها و درک متناسب فرصتها در منطقه همیشه معلول علتهایی بوده است که امروزه میبایست با تغییرات اساسی در نگرش و فعالیتهای آتی آیندهای مطلوب را برای شهرستان جهرم رغم بزند.
منطقه ویژه اقتصادی جهرم یک فرصت است، فرصتی که در آن با استفاده از مشوق های اقتصادی- سرمایه گذاری رونق دوچندان به اقتصاد محلی شهرستان جهرم و شهرستانهای همجوار داده شود و با تحقق این فرصتها کمک شایانی به توسعه کسب و کار، بهبود وضعیت اشتغال و زدودن رنگ محرومیت از چهره شهرستان منجر گردد. ظرفیتهای اقتصادی بینظیر شهرستان جهرم (در حوزههای کشاورزی و صنایع تکمیلی)، موقعیت لجستیک شهرستان و دسترسیها و همجواری بینظیر این منطقه با استانهای دیگر و عناصر طبیعی مانند خلیج فارس و کوههای زاگرس، دسترسی آسان این منطقه به بازارهای مصرفی در سطح کشور و برند بودن بسیاری از محصولات تولیدی این منطقه در سطح ملی و بین المللی تنها و تنها بخشی از قابلیتها و ظرفیتهای منطقه ویژه اقتصادی جهرم است که امروزه موضوعیت ایجاد و توسعه منطقه ویژه اقتصادی را در شهرستان جهرم الزامآور میکند.
منطقه ویژه اقتصادی جهرم در منطقهای مستقر است که به واسطه سابقه غنی تجاری- تولیدی آن در حوزههای مختلف شناخته شده است. اما با توجه به توسعه کسب و کارهای مختلف اقتصادی نیاز جدی ایجاد فرصتهای متناسب (از طریق اعطای تسهیلات، مشوقها و ...)، بهرهگیری متناسب از منابع انسانی، ایجاد و توسعه ارتباطات لجستیک، بهرهبرداری از قابلیتها و ظرفیتهای بومی نیاز جدی را در سطح اقتصاد محلی آن برای نقش آفرینی جدی در اقتصاد ملی ایجاد کرده است که الگوهای گستردهتر کسب و کاری در سطح آن مستقر شود و با به روزرسانی دانشهای فنی به الگوی بومی توسعه اقتصادی برای آن دست یافت.
منطقه ویژه اقتصادی جهرم، در حقیقت ابزار متناسبی است که اقتصاد منطقه جنوب شرق استان فارس برای توسعه اقتصادی و بهبود فضای کسب و کار مدتها انتظار حضورش را میکشید و تحقق این فرصت میتواند ظرفیتهای بالقوه آن را به نمایش بگذارد. از همین روست که میبایست حمیت جدی و تلاشهای اجرایی را در رابطه با موفقیت هر چه بهتر آن ارج نهاد و از استقرار صنایع در همه سطوح، استقبال جدی به عمل آورد.