با شروع برنامه سوم توسعه کشور و از سال 1387 مأموریت سازمان گسترش ضمن ادامه پیگیری وظایف اساسنامه ای محوله در توسعه و نوسازی صنایع کشور، به سوی فناوریهای پیشرفته (High-tech) مانند الکترونیک و میکروالکترونیک و شاخص های مرتبط با آن، بیوتکنولوژی، مواد جدید و فناوری اطلاعات و ارتباطات معطوف شد.
در این راستا، ساختار توسعه تکنولوژی و نوآوری شکل گرفت و نسبت به طراحی و تدوین آئین نامه ها، رویه ها و دستورالعملهای دریافت، بررسی و انتخاب و تصویب پروژه های تحقیقاتی و پژوهشی و کارآفرینی برای اجرا از محل منابع ماده 8 اقدام نمود. ماده 8 قانون تاسیس سازمان گسترش تصریح دارد که از سود خالص سالیانه سهام سازمان در شرکتها و واحدهای تابعه پس از کسر هزینه های جاری سازمان حداقل 25% برای هزینه های تعلیمات فنی و آموزش و مدیریت و مطالعات و تحقیقات در داخل یا خارج کشور تخصیص یابد.
با توجه به نوپا بودن این ساختار، فعالیتهای پژوهشی و تحقیقاتی، تا ابتدای سال 1381، زمینه های نسبتا گسترده ای را شامل گردید. همچنین بخشی از منابع مالی ماده 8 قانون تاسیس سازمان در جهت حمایت از بخش خصوصی به اجرای طرحهای کارآفرینی به منظور ارتقای توانائیهای مهندسی، طراحی و ساخت تجهیزات و دسترسی به فناوریهای نوین با تکیه بر نوآوری و توان متخصصین داخلی و ایجاد اشتغال و ارزش افزوده از طریق اعطای تسهیلات، اختصاص یافت.
سیاست تجاریسازی دستاوردهای تحقیقاتی در جهت دستیابی به اهداف و ماموریتهای سازمان منجر به کاهش ورودی طرحها و در نتیجه طرحهای مصوب در سال 1381 گردید. ضرورت وجود رویکرد تجاری در توسعه فناوری، موجب شد تا سازمان گسترش که تا سال 1381 با حمایت از طرحهای تحقیقاتی و پژوهشی، بسترسازی برای توسعه فناوری را دنبال میکرد، به سمت تهیه و تدوین برنامه توسعه صنایع مبتنی بر فناوری های پیشرفته که سهم آنها در تولیدات صنعتی جهان با نرخ بالایی در حال افزایش است، حرکت کند. در این رویکرد، طرحهای پژوهشی کاربردی مورد توجه قرار گرفت که منجر به سرمایه گذاری صنعتی، خصوصاً با مشارکت بخش خصوصی شد.
جهت نیل به اهداف این رویکرد و راهبری توسعه صنایع نوین در کشور، در سال 1381 مجموعه کامل برنامه راهبردی 5 ساله سازمان گسترش در توسعه صنایع مبتنی بر فناوری های پیشرفته تهیه گردید و اهم فعالیتهای سازمان در توسعه صنایع پیشرفته حول موارد زیر قرار داده شد:
شناسایی روندهای صنعتی و تکنولوژیکی و انتخاب زمینه های مناسب سرمایه گذاری در صنایع پیشرفته؛
ایجاد و توسعه طرحها و تدوین دانش فنی قابل سرمایه گذاری؛
تأمین و مدیریت منابع سرمایه ای در صنایع پیشرفته؛
سرمایه گذاری برای ایجاد صنایع مبتنی بر فناوریهای پیشرفته و انتقال دانش فنی.
توسعه حوزه های صنعتی جدید با تولید محصول و ایجاد ارزش افزوده اقتصادی معنی دار میباشد؛ لذا برای اجرای فرآیند کامل ایده تا تولید بهصورت مراحل متعامل، برنامه ریزی یکپارچهای صورت گرفت.
توسعه بسترهای تولید و انتقال دانش فنی، ایجاد بازار فناوری و آماده سازی طرحهایی که در هر یک از شاخص های صنایع نوین بر اساس نیاز بازار، قابلیت سرمایه گذاری را داشته باشند برای ایجاد طرحهای قابل سرمایهگذاری الزامآور تشخیص داده شد. بدین منظور برنامه هایی که خروجی آنها، مجموعه ای از طرحها و دانش فنی است، در قالب طرح توجیهی فنی اقتصادی وارد فرآیند سرمایه گذاری برای تولید محصول و در نهایت ایجاد صنایع پیشرفته شد. با اجرای این برنامه ها تلاش شد تا تقاضای بازار فناوری، دانش فنی و طرحهای قابل سرمایه گذاری افزایش یابد.
با انتخاب حالت کوررنگی تصاویر این وبسایت متناسب با حالت کوررنگی شما بهینه می شود
تغییر فاصله بین کلمات:
تغییر فاصله بین خطوط:
تغییر نوع موس:
تغییر فونت