ایزوایکو ؛ غول مغفول صنعت دریایی کشور
سرپرست مجتمع ایزوایکو، در گفتوگو با روزنامه اعتماد ضمن ابراز نگرانی از حمایت نشدن از ظرفیتهای داخلی میگوید: وقتی شرکتهای خارجی صف طولانی برای سفارش دارند، و ما بدون پروژه ماندهایم، باید به جایگاه صنعت ملیمان شک کرد.
سرپرست مجتمع ایزوایکو، در گفتوگو با روزنامه اعتماد ضمن ابراز نگرانی از حمایت نشدن از ظرفیتهای داخلی میگوید: وقتی شرکتهای خارجی صف طولانی برای سفارش دارند، و ما بدون پروژه ماندهایم، باید به جایگاه صنعت ملیمان شک کرد. ما تجربه تعمیر و اورهال نفتکشهای ۳۲۰ هزار تنی را داریم، اما همچنان برای تعمیر و ساخت به خارج سفارش میدهند» سعید جعفری، حضور همزمان دو نفتکش ۱۲۰ هزار تنی درحال تعمیر در ایزوایکو را نشانهای از توان بالای عملیاتی این مجموعه میداند و معتقد است در صورت تخصیص پروژههای داخلی، ایزوایکو میتواند به خودکفایی کامل در حوزه صنایع دریایی کمک کند.
جعفری ادامه داد: با وجود تحریمهای سنگین، ایزوایکو توانسته برخی پروژههای ملی را بدون اتکا به منابع و فناوری خارجی پیش ببرد، از ساخت سکوهای نفتی در میدانهای گازی پارس جنوبی تا تعمیر ریگهای حفاری دریایی، این مجتمع تجربه ارزشمندی دارد که اکنون در حال بلااستفاده ماندن است.
اما در عمل، سفارشها به کشورهایی چون چین، هند، کرهجنوبی و حتی امارات میرود.
مدیرعامل ایزوایکو گفت: پایین بودن اعتماد مدیران به توان داخلی، پیچیدگی بروکراسی دولتی، عدم تخصیص بودجه پایدار برای نوسازی شناورهای ملی و نبود الزام قانونی برای استفاده از ظرفیت داخلی از دلایل بی توجهی به ظرفیت های ای ن مجتمع در کشور است .
نظر دهید