رئیس صندوق توسعه ملی در چهارمین کنفرانس راهبری شرکتی:
حکمرانی شرکتی ابزاری برای کاهش فساد و تقویت شفافیت در شرکتها
چهارمین کنفرانس بین المللی راهبری شرکتی در مرکز همایش های سازمان مدیریت صنعتی برگزار شد.
در این کنفرانس بیش از 370 نفر از مدیران عامل، اعضای هیئتمدیره و مقامات دولتی و خصوصی گرد هم آمدند تا به بررسی راهکارهای ارتقای شفافیت، مسئولیتپذیری و عدالت در شرکتها بپردازند.
به گزارش ایدرو نیوز، رئیس هیأت عامل صندوق توسعه ملی و رئیس انجمن کارآفرینی کسب و کارهای نوین ایران، در چهارمین کنفرانس راهبری شرکتی به اهمیت حکمرانی شرکتی بهعنوان راهکاری برای مدیریت تضاد منافع و رعایت حقوق ذینفعان اشاره و بر نقش کلیدی حکمرانی شرکتی در افزایش شفافیت و کاهش فساد در شرکتهای وابسته به دولت تأکید کرد.مهدی غضنفری تضاد منافع بین سهامداران و سایر ذینفعان را یکی از عوامل اصلی شکلگیری حکمرانی شرکتی عنوان کرد و گفت: «رعایت حقوق همه ذینفعان، نه تنها سهامداران، از اصول حکمرانی شرکتی است و این امر به ایجاد اعتماد در میان سهامداران و مشتریان کمک میکند.»
رئیس هیأت عامل صندوق توسعه ملی در ادامه افزود: «حکمرانی شرکتی اکنون به یکی از افتخارات شرکتها تبدیل شده است و نهادهایی مانند بورس از شرکتها انتظار دارند که این مفهوم را در بالاترین سطح خود اجرا کنند. در گذشته، اطلاق واژه حکمرانی به شرکتها به دلیل محدودیت فعالیتهایشان چندان مناسب نبود، اما با گسترش شرکتها و رشد اقتصادی، این واژه اهمیت بیشتری پیدا کرده است.»
وی همچنین بر اهمیت شفافیت در عملکرد شرکتها تأکید کرد و گفت: «دولت، سهامداران، و سایر ذینفعان باید از اتفاقات داخلی شرکتها، به ویژه در زمینههای مرتبط با محیط زیست و امور عمومی، مطلع باشند. شفافیت در حسابهای مالی و روشن بودن فرآیندهای مدیریتی یکی از اصول اساسی حکمرانی شرکتی است.» در بخش دیگری از این کنفرانس رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار گفت : سازمان بورس و اوراق بهادار در تمام دنیا یکی از مهمترین وظایفش صیانت از منافع سهامداران است و به تشکیل سرمایه کمک کند. متاسفانه چندساله در ایران نرخ تشکیل سرمایه منفی است در حالی که قرار بود نخست منطقه باشیم.
حجت الله صیدی افزود: زمانی تشکیل سرمایه در ایران بهبود مییابد که سهامداران احساس امنیت کنند. در وهله نخست باید از تصمیمات آنی خودداری کرد. شرکتها عملکرد مناسبی داشته باشند. در سال های اخیر حاشیه سود شرکتها از ۲۳ درصد به ۱۲ درصد افت داشته و این در راستای منافع سهامداران در شرکتها نیست.
رییس سازمان بورس و اوراق بهادار افزود : مقررات حاکمیت شرکتی قبلا تدوین شده و یکبار نیز بازنگری شده است و ما الان در حال ارزیابی و تغییراتی روی آن هستیم، اما مسأله مهم چگونگی اجرای آن است.فاطمه مهاجرانی سخنگوی دولت هم در چهارمین کنفرانس حاکمیت شرکتی اظهار داشت : دولت نقش دوگانه اعم از تنظیمگر و مالک شرکتهای دولتی را دارد. بنابراین ایفای نقش دوگانه، وظیفه دولت را سنگینتر میکند. به همین دلیل دولت باید حساسیتهای خود را بیشتر کند.
نظر دهید